HOBIVER Usein kysytyt kysymykset

Siirrymme kesän aikana uuteen Hobiver -oppilashallintajärjestelmään. Tässä usein kysyttyjä kysymyksiä:

MITEN KIRJAUDUN HOBIVERIIN?

Jatkossa oppilaalla on oma Hobiver-tili, jonka käyttäjätunnukset luodaan kaikkiin sähköpostiosoitteisiin, jotka annetaan ilmoittautumislomakkeessa (huoltaja(t) ja oppilas). Sähköpostiin tulee kirjautumiskutsu, ensimmäisellä kirjautumiskerralla tilille luodaan itse salasana.

Oppilaan omalla sivulla näkyvät aktiiviset tunnit, aiemmat opinnot ja siellä voi itse muokata yhteystietojaan. Ensimmäisen ilmoittautumiskerran jälkeen oppilaan tulee ennen ilmoittautumista ensin kirjautua tilille täyttääkseen ilmoittautumislomakkeen.

Hobiver-tilille kirjaudutaan osoitteesta https://jyvaskylantanssiopisto.hobiver.com/

EN OLE SAANUT HOBIVERIN AKTIVOINTILINKKIÄ, MITEN TOIMIN?

Ilmoittautumislomakkeen lähettämisen jälkeen ilmoittautuminen käsitellään toimistossa. Kun lomake on käsitelty ja hyväksytty, oppilas saa Hobiverin aktivointikoodin sähköpostiinsa. Mikäli vahvistusta ei kuulu 1-3 päivän sisällä, tarkista roskaposti. Ongelmatilanteissa Hobiverin asiakaspalvelu tai toimistomme auttavat mielellään.

ILMOITTAUTUMINEN EI ONNISTU

Mikäli ilmoittautumisen tekeminen ei jostain syystä onnistu, kokeile seuraavia: Sulje sovellus tai selain ja yritä tehdä ilmoittautuminen uudelleen. Kysy apua läheiseltäsi. Mikäli et edelleenkään onnistu ilmoittautumisessa, ole rohkeasti yhteydessä toimistoon joko yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org tai puhelimitse 044 3699700

HALUAN MUUTTAA TUNTEJANI, MITEN TOIMIN?

Ilmoittautumislomakkeen lähettämisen jälkeen tunteja voi muuttaa, vähentää ja lisätä lähettämällä sähköpostia yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org. Tunteja ei voi muuttaa itse.

HALUAN PERUA ILMOITTAUTUMISENI, MITEN TOIMIN?

Ilmoita peruutuksesta viipymättä sähköpostilla yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org. Suullinen maininta opettajalle ei riitä. Peruutusehdot löytyvät tarkemmin täältä.

POISSAOLOJEN KORVAAMINEN

Mikäli oppilaalle tulee poissaoloja, hän voi käydä korvaamassa ne muilla haluamillaan tunneilla. Korvaustunti voi olla samaa tai eri lajia, kuin miltä poissaolo on tullut. Suosituksena on valita samantasoinen tai helpompi tunti. Korvaustunneille ei tarvitse ilmoittautua erikseeen. Opettaja merkitsee poissaolot niiltä tunneilta, joilta poissaoloja tulee. Tämän jälkeen nämä poissaolot jäävät järjestelmään. Kun oppilas menee korvaamaan haluamalleen tunnille, hänen tulee mainita tästä tunnin opettajalle, jolloin opettaja saa merkittyä korvauskerran käytetyksi.

MIKSI TUNTIEN HINTA NÄKYY LIIAN SUURENA?

Laskutiedot tulevat näkyviin omille sivuille. Lukukauden opinnoissa näkyvä hinta ei ole lopullinen laskun summa.  Esim. passi- ja muut alennukset eivät ole hinnassa mukana. Laskun summa näkyy Laskut -kohdassa, ja sielläkin summa voi olla hetken aikaa liian suuri, ennen kuin olemme ehtineet muokata laskun valmiiksi. Samassa kohdassa näkyy myös laskun lähetys- ja eräpäivä.

SAIN LASKUN SÄHKÖPOSTIINI. MISTÄ LÖYDÄN LASKUN VIITENUMERON?

Laskut lähtevät Maventa-laskutusverkon kautta. Sähköpostiin tulee linkki Maventan sivulle ja salasana oman laskun avaamiseen. Ensiksi aukeaa sivu jolla on tiedot laskusta, viisinumeroinen viitenumero löytyy yläreunasta riviltä laskun viite. Alempaa voi ladata laskun pdf-muodossa. Tästä laskusta viitenumero löytyy alareunasta. Viitenumeron käyttö on tärkeää, jotta maksu kirjautuu oikein!

EN OLE SAANUT LASKUA SÄHKÖPOSTIINI / HUKKASIN SÄHKÖPOSTILASKUNI, MITÄ TEEN?

Laskun voi nähdä ja tarvittaessa myös tulostaa oman Hobiver-tilin kautta. Laskun voi maksaa Hobiverin kautta löytyvillä tiedoilla.

NÄENKÖ TUNNIN AJANKOHTAISEN OPPILASMÄÄRÄN?

Nykyisen lukukauden opinnoissa oppilas näkee ryhmän alla ilmoittautumisjärjestysnumeronsa, ei tunnin ajankohtaista oppilasmäärää.

VOINKO ILMOITTAUTUA JONOPAIKALLE?

Ilmoittautumislomakkeessa näkyy punaisella merkintä jos tunti on täynnä. Tunnille voi kuitenkin ilmoittautua jonoon. Oman jonotustilanteensa voi tarkistaa omalta hobiver-sivulta.  Jos tunnin alla oleva paikkaluku on alle tai tasan maksimimäärän, esim. 29/30, oppilas on mahtunut ryhmään. Jos luku taas on yli maksimimäärän, esim. 31/30, oppilas on jonossa. Paikkaluku päivittyy jos tunnilta vapautuu paikkoja. Jonossa oleva oppilas ei voi osallistua tunnille. Oppilaan tulee itse seurata jonotilannetta. Muistathan heti peruuttaa paikkasi tunnilta jos tiedät ettet pääse osallistumaan, jotta paikka vapautuu seuraavalle!

MIKSI MINUN TARVITSEE ANTAA HENKILÖTUNNUKSENI ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ?

Tarvitsemme sekä oppilaan että huoltajan henkilötunnuksen varmistuaksemme oikeasta henkilöllisyydestä sekä opintotietojen rekisteröintiä että laskutusta varten.

TÄMÄ SIVU PÄIVITTYY SITÄ MUKAA KUN UUSIA KYSYMYKSIÄ ILMENEE!