Ohjeet ZOOMin käyttöön

Miten pääsen osallistumaan minulle tarkoitetulle Zoom -tunnille?

Lähetämme sinulle sähköpostitse linkin, jota klikkaamalla pääset osallistumaan tunnille. Ilmoitamme Zoom-tuntien ajankohdista hyvissä ajoin ennen tuntia, ja myös linkin saatte jo etukäteen. Huom! Zoom -sovelluksen kysyessä nimeäsi tunnille liittyessäsi, kirjoitathan selkeästi etu- ja sukunimesi. Näin pystymme kirjaamaan tunnin läsnäolijat.

Jos aiot osallistua Zoom -tunnille puhelimen välityksellä, lataathan Zoom -sovelluksen puhelimeesi siis jo hyvissä ajoin ennen tuntia.

 

Tunnille voi osallistua tietokoneen selaimen kautta, puhelimella tai muulla älylaitteella. Huomioithan, että käyttämälläsi laitteella on toimiva internetyhteys tunnin alusta loppuun. Oppilaiden tulisi pitää mikrofoni pois päältä zoom- tunnin ajan, jotta opettajan ääni kuuluu selkeästi kaikille. Mahdollisia kysymyksiä/kommentteja saa kuitenkin heittää tunnin aikana Chat -osioon, joka löytyy sekä puhelimesta/muusta älylaitteesta että selaimen versiosta 🙂 Alla vielä tarkemmat kirjautumisohjeet sekä puhelimelle että selaimelle:

 

Kun käytät sovellusta puhelimellasi: 

 1. Lataa Zoom sovellus puhelimellesi

 2. Klikkaa sähköpostistasi löytyvää Zoom- tuntilinkkiä

 3. Kirjautuessasi sisään Zoom sovellukseen, kirjaa selkeästi koko nimesi (etu- ja sukunimi)

 4. Odota ”odotushuoneessa”, kunnes opettaja hyväksyy sinut tunnille sisään.

 5. Puhelimella kirjautuessasi sovellus antaa sinulle vaihtoehdot ”call using internet audio” ja ”dial in”, valitse näistä ensimmäinen (”call using internet audio”) niin saat äänen toimimaan.

Lisähuomioita:

 • Puhelimesi mikrofonin ja kameran saat päälle/pois päältä näpäyttämällä puhelimen näyttöä kerran, jolloin näytön alalaitaan ilmestyy mikrofonin ja kameran kuvat. Näitä näpäyttämällä saat mikrofonin ja/tai kameran pois päältä/päälle.

 • Chat -osio löytyy puhelimella näpäyttämällä puhelimen näyttöä kerran, ja alalaidasta ”More” -kohdasta löytyy vaihtoehtona ”Chat”. Tänne voit kirjoittaa kaikille osallistujille näkyviä viestejä, esimerkiksi kysymyksiä opettajalle.

 • Eri näkymän (opettajasta ja muista osallistujista) saat swaippamaalla näyttöä oikealle ja vasemmalle.

 

Kun käytät sovellusta tietokoneen selaimella: 

 1. Klikkaa sähköpostistasi löytyvää livetuntilinkkiä

 2. Aloitussivu pyytää lataamaan zoomin koneelle. Paina sivulla kohtaa Download. Ohjelma lataa zoomin koneellesi. Asenna ladattu zoom- sovellus koneellesi.

 3. Kirjautuessasi sisään, kirjaa selkeästi koko nimesi (etu- ja sukunimi)

 4. Klikkaa ”Join using computer audio” selaimen tätä kysyessä

 5. Odota ”odotushuoneessa”, kunnes opettaja hyväksyy sinut tunnille sisään.

Lisähuomioita:

 • Chat -osio löytyy näytön alalaidasta. Tänne voit kirjoittaa kaikille osallistujille näkyviä viestejä, esimerkiksi kysymyksiä opettajalle.

 • Eri näkymän (opettajasta ja muista osallistujista) saat näytön oikeasta yläkulmasta valitsemalla joko ”gallery view” tai ”speaker view”.

 • Kun valitset “gallery view” ja klikkaat Jyväskylän Tanssiopiston/opettajan kuvakkeen oikeasta ylälaidasta kolmea pistettä, löydät kohdan “pin video”. Tästä saat opettajan kuvakkeen pysymään suurimpana kuvakkeena/koko ajan näkyvillä. Paina tämän jälkeen vielä “Speaker view” niin saat opettajan kuvakkeen suurennettua.

 • Huomioithan, että eri tietokoneilla ja selaimilla käytettäessä Zoom sovellus saattaa ohjeistaa kirjautumisen hieman eri järjestyksessä kuin edellä olemme ohjeistaneet.

 

Huom! Jos sovellus pyytää sinua kirjoittamaan Meeting ID:n ja/tai salasanan kirjautuessasi, molemmat löytyvät samasta sähköpostikutsusta kuin linkki. Huomioithan, että sinulle lähetettyä linkkiä ei ole luvallista jakaa muille (ne lähetetään jokaiselle henkilökohtaisesti sähköpostitse). Zoom-tunteja ei ole myöskään luvallista tallentaa tai nauhoittaa millään tavoin.