Kesän tuntikuvaukset

 

Kesäjaksolla voi opiskella seuraavia lajeja, joita ei ole ollut kevätkauden lukujärjestyksessä:

Dancemix 6-9 v.
Reipas lasten tanssitunti, jossa kokeillaan useampaa tanssilajia. Tunneilla tutustutaan eri tanssin muotoihin, jotta oma laji löytyisi helpommin syyslukukauden tunteja valittaessa.

Dance Act
Dance Act on tanssitunti, jossa tehdään koreografiaa, mutta keskitytään liikelaadun putsaamisen sijasta ilmaisuun ja sen tärkeyteen. Tunnilla käydään läpi erilaisia tapoja, miten voi ilmaista liikkeen ja eleiden kautta. Tunnille ovat tervetulleita kaikki tasosta ja lajista riippumatta.

Flamenco
Tunnilla tutustutaan etelä-espanjalaisen flamencotanssin jalkakoputuksiin, käsien ja vartalon liikkeisiin sekä rytmiikkaan. Voit ottaa mukaan tukevat noin 4-5 cm korkoiset kengät ja harjoitushameen.

Floor Barre
Floor Barre’ssa yhdistyvät pilates, jooga ja baletin tekniikka. Treeni tähtää tarkkaan kehonlinjaukseen, kehon vahvistamiseen ja notkeuteen. Työskentelemme lattiatasolla eri alkuasennoissa ja istuen. Alustana voi olla tavallinen- tai joogamatto.

House
House on yksi katutanssin alalajeista, joka juontaa juurensa 80-luvun Chicagon ja New Yorkin klubeille. House on tyyliltään nopeatempoista ja jalkatekniikkaan keskittyvää. Lajille on ominaista myös sulava ylävartalon käyttö ja improvisaatiollisuus. Housessa on vaikutteita mm. afrosta, salsasta, stepistä ja hip hopista. Tällä tunnilla hikoilu on taattu!

Jumps & Turns
Tekniikkaan keskittyvä tunti, jossa harjoitellaan erityisesti hyppyjä ja piruetteja.

Runway
Runway eli mallikävely on voguing-maailmassa suosittu ja näyttävä kategoria. Isommissa balleissa runway erotellaan European runway ja All American runway -alakategorioiksi, joissa kävelytekniikka on hieman erilainen. Runwayssa kävelytekniikan lisäksi asun merkitys korostuu – asu täytyy kantaa oikein ja sen tulee olla teemanmukaisesti muodikas. Tunnille ei siltikään tarvitse pukeutua millään erityisellä tavalla, pääasia että vaatteissa on hyvä olla. Tunnilla kävellään korkokengillä, mutta halutessasi voit olla myös paljain jaloin tai tennareilla.

Vogue Femme
Vogue fem (tai femme) on voguen tanssillinen kategoria, johon kuuluu viisi peruselementtiä: catwalk, duckwalk, hands performance, floor performance sekä spins & dips. Viime aikoina on puhuttu myös kuudennesta elementistä, hair. Tanssi voi olla todella vauhdikasta ja sisältää runsaasti temppuja tai vaihtoehtoisesti hyvin pehmeää ja naisellista.

Muiden lajien kuvaukset löydät täältä.